هوشمند سازی ساختمان BMS چیست ؟
این پنل بر تمام ورودی ها و خروجی های سیستم نظارت دارد و آن ها را کنترل می کند. دوربین حرارتی و مادون قرمز، یکی از بهترین دوربین های نظارتی ۲۴ ساعته در اطراف فرودگاه ها، بنادر و بسیاری دیگر از زیرساخت های حیاتی است که تصویری واضح را بدون توجه به روز یا شب بودن زمان به ارائه می دهد. دوربین های مادون قرمز LED هایی در اطراف لنز خود دارند که به آن ها کمک می کند تا اجسام متحرک را در محیط تاریک شناسایی کنند. دوربین های حرارتی نیز توانایی ضبط تصاویر تا فاصله ۳۰۰ متری را دارا هستند. دوربین های C-mount قابلیت تغییر لنز دارند که استفاده از آن ها در محیط های مختلف را امکانپذیر ساخته است. به لطف تغییر پذیری لنز ها، این دوربین ها قابلیت ضبط تصاویر با فاصله ی بیش از ۴۰ فوت را دارند.
Control4 بعدا در همان سال اولین محصولات خود را به عنوان یکی از اولین شرکت های فعال در حوزه هوشمند سازی وارد بازار کرد. با مشاوره ها و صحبت های انجام شده در این مرحله سیستم هوشمندسازی که مناسب با شرایط مالی و نیز محدودیت های پروژه باشد انتخاب می شود. این عملگرها به عنوان کلید در خانه هوشمند عمل می کنند و باعث روشن ، خاموش شدن چراغ ها ، فن کویل ، موتورها و … برای تشخیص حریق از اثرات سه گانه آن یعنی دود و حرارت و شعله استفاده می شود. به طور کلی سیستم های اعلام حریق در دو نوع آنالوگ و آدرس پذیر ساخته شده اند. شرکت ایده پردازان با توجه به اهمیت بالای این سیستم و خسارات ناشی از آن طراحی خود را بر اساس استانداردهای روز دنیا مانند استانداردهای NFPA , EN54,LPCB , UL, DIN انجام داده و کارفرما را در زمینه نگهداری و تعمیر آموزش خواهد داد .
هزینه هوشمند سازی ساختمان در قبال موارد مختلفی از قبیل برند تجهیزات، قابلیت های مورد نیاز و متراژ ساختمان می تواند افزایش و یا کاهش یابد. به طوری که با توجه افزایش قیمت هوشمند سازی ساختمان با استفاده از برندهای خارجی می توان این کار را با استفاده از برندهای ایرانی انجام داد. از طرفی قیمت هوشمند سازی ساختمان با تجهیزات با کیفیت و معتبر می تواند تنها با خرید تجهیزات کاربردی تا حد قابل قبولی کاهش یابد. مزیت هایی که ساختمان های هوشمند به نسبت دیگر بناها دارند، سبب شده تا این فرآیند با سرعت بالایی در حال گسترش باشد. اگرچه هنوز اطلاعات کاملی در مورد این تکنولوژی و قابلیت هایی که با هوشمند سازی ساختمان به آن دسترسی پیدا می کنیم، وجود ندارد، اما تفکر عامه به سمت استفاده از اینترنت و فناوری های نوین به منظور افزایش رفاه و راحتی در محل کار و سکونت حرکت می کند. این بدان معناست که در آینده ای نه چندان دور، هوشمند سازی ساختمان به بخشی جدا نشدنی از معماری بناها بدل خواهد شد.
پروتکل ارتباطی:
هر آنچه یک کارآموز می بایست در دوره ی حضوری یاد بگیرد بی کم و کاست در دوره ی مجازی هوشمندسازی فرا خواهد گرفت. خیلی تعجب بر انگیز نیست که خانههای هوشمند میتوانند با الویتهای کابران تطبیق پیدا کنند. برای مثال، به محض اینکه به خانه رسیدید، در گاراژ شما باز خواهد شد، چراغ روشن خواهد شد، بخاری شروع به سوختن میکند و آهنگهای مورد علاقه شما در اسپیکرهای هوشمند شروع به نواختن خواهند کرد. با استفاده از قفلهای هوشمند و در بازکنهای در گاراژ، کاربران میتوانند دست یابی و ورود مهمانان را مجاز یا غیر مجاز کنند. قفلهای هوشمند همچنین میتوانند تشخیص دهند چه موقع ساکنان نزدیک درب هستند و درب را برای آنها باز کند.
روشنایی هوشمند یکی از ویژگی های اصلی خانه هوشمند محسوب می شود که اساس آن بر حذف کلیدهای فیزیکی و قدیمی استوار است. مزایای مختلف سیستم روشنایی هوشمند شامل مواردی همچون؛ زیبایی ظاهری، کنترل آسان از هر مکانی، اتوماسیون روشنایی در ارتباط با دیگر تجهیزات در شبکه هوشمند، انواع سناریو ها و … می گردند. یکی از سرویس هایی که مرکز هوشمند سازی ساختمان (ایران بی ام اس) به متقاضیان این حوزه ارائه می دهد، کنترل از راه دور است. با اجرای این مرحله، شما می توانید کلیه تجهیزات متصل به سیستم هوشمند ( با سیم و بی سیم) را از طریق تلفن همراه و کامپیوتر کنترل کنید. این یعنی شما می توانید از هر جایی که هستید، تمامی تجهیزات منزل یا محل کار خود را توسط یک دیوایس هوشمند (موبایل، تبلت، لپ تاپ و …) تحت کنترل خود داشته باشید.
سال هاست کلید های مکانیکی سنتی کنترل سیستم روشنایی منزل را به عهده دارند. با پیشرفت تکنولوژی به مرور زمان پنل های لمسی با قابلیت های بی نظیر خود جایگزین سیستم های قدیمی شده اند. زیبایی ظاهری، کنترل آسان و از هر مکانی، اتوماسیون روشنایی در ارتباط با دیگر تجهیزات در شبکه هوشمند، انواع سناریو ها فقط بخشی از قابلیت هوشمند سازی روشنایی است.
تلکام آلمانی، Alexa را با پلت فرم خانه هوشمند Qivicon ادغام میکند
این پردازنده پیشرفته ترین در نوع خود و در زمان خود بود و توانایی کنترل و مانیتورینگ آنلاین کلیه تجهیزات برقی منزل و همچنین موتور خانه های هوشمند را داشت. با اتکا به دانش روز در سال 98 شرکت میرای پا را از رقابت داخل کشور فراتر گذاشته و برای اولین بار در رقابت با برند های معتبر اروپایی پنل های 12 اینچ – 14 اینچ – 16 اینچ خود را به بازار عرضه کرد. محصولات متعدد شرکت میرای به مرور زمان از سال 94 تا به امروز به بازار عرضه شدند که توضیح مراحل تولید تک تک آنها از حوصله این بخش خارج است. در زمینه هوشمند سازی در صنعت ساختمان، سیستم مدیریت ساختمان و اتوماسیون خانه دو مبحث کاملا جداگانه هستند که در مطالب بعدی به آن میپردازیم.
- این دوربین ها مناسب استفاده در موقعیت هایی هستند که یک اپراتور یا نگهبان در حال رصد منطقه از طریق آن ها است.
- ساختمانهای هوشمند دیگر نمی توانند فقط بر کاهش هزینه ها و انرژی تمرکز کنند.
- این نوع پنل ها مدل پیشرفته ی پنل های متعارف هستند و برای نصب در مکان هایی با مساحت کم و متوسط مناسباند.
- سیستم های تهویه مطبوع متناسب با مدل شان با روش های متفاوتی هوشمند می شوند.
لوله کشی با بکارگیری اجناس مختلف از جمله لوله های چند لایه یا گالوانیزه و فولادی ( بیشتر مخصوص آب )، لوله های مسی ( مخصوص مبرد ) و کانالهای هوا ( گالوانیزه، پلی اورتان و … ). موارد کاربرد این سیستم معمولاً در بیمارستان ها، هتل ها، مراکز خرید و ادارات بزرگ است. در مجموع سه نوع پنل اعلام حریق وجود دارد که در ادامه به شرح و مقایسه ی آن ها خواهیم پرداخت.